5 dolog, amit tudnod kell a síkosítókról

c_400_200_16777215_00_images_0000a31.jpgTudvalévő, hogy a szex csökkenti a stresszt, enyhíti a fájdalmat, és sok más egészségügyi előnye is van. De mi van akkor, ha maga a szex fájdalmas a párodnak valami miatt?

Az Indiana Egyetem 2009-ben készített tanulmánya szerint azok a nők, akik síkosítót használnak a szexuális aktushoz, nagyobb örömöt élnek át, teljesebb kielégüléshez jutnak, mint azok, akik nem egészítik ki a szexet síkosító használatával. A pozitívuma egyértelmű: fokozza a szexuális élvezetet, ugyanis csökkenti a súrlódást és az irritációt.

 

Íme, öt tény, amit feltétlenül tudnod kell a síkosítókról, mielőtt használni kezdenétek őket:
1. A fájdalom jelent valamit. A síkosítók gyakran tartalmaznak fájdalomcsillapítókat (pl. lidokaint és benzokaint), hogy csökkentsék a fájdalom okozta kényelmetlenséget. Azonban ezek a hatóanyagok lezsibbasztják a bőrt és érzéketlenebbé teszik. A fájdalom azonban soha nem véletlen, nem biztos, hogy az a jó, ha elfojtják. Jobb tudni, hogy mi okozza, hiszen akár valamilyen komolyabb betegség is húzódhat a háttérben.

2. Figyeljetek a cukorra. Az életben igen nehéz minden káros dolgot kikerülni, ám vannak olyan összetevők – például egyes síkosítókban –, amelyek befolyásolják a hüvelyflórát. Ilyen például a glicerin, ami egy cukorszármazék. Azoknál a nőknél, akik érzékenyek, gombás fertőzés kiváltója is lehet. A síkosítók között nagyon sokféle ízesítésűt találhattok. Ezek a hozzáadott, ízeket okozó anyagok bőrirritációt okozhatnak. Ha a partnered érzékeny a kémiai anyagokra, próbáljatok olyan síkosítót választani, amely ezeket nem tartalmazza.

3. Érzékenység? Jelzés! Léteznek olyan síkosítók, amelyek bizsergő érzést okoznak. Ezt többnyire mentol-szerű elemekkel érik el. Ez rendkívül irritáló is lehet (hangsúlyozzuk, csak az arra érzékenyeknél).  A boltban persze nem végezhettek tesztet, de az éles bevetés előtt mindenképp hívd fel a párod figyelmét arra, hogy egy kis adaggal végezzen próbát az érintett területen (tényleg csak kevéssel). Ha úgy érzi, átforrósodik a terület, vagy bármilyen kényelmetlenséget okoz a szer használata, inkább ne ezzel tegyétek izgalmasabbá a közelgő éjszakát.

4. Próbálkozhattok natúr vonalon is. Bizonyára hallottál már arról, hogy a kókuszolaj és más olajok is megteszik síkosító helyett. Rossz úton jársz, mert ezek az olajok károsítják a latex tartalmú gumióvszereket, így azok nem használhatók. Nem beszélve arról, hogy mit okoznak ezek az olajok belsőleg. Ha mégis mondjuk a kókuszolajra esküszöl, csak 100%-os tisztaságút próbálj. Mellé pedig nem latex tartalmú óvszer ajánlott. Az ásványolaj-alapú síkosítók, mint a vazelin nem használhatók belsőleg, mivel komoly irritációt okozhatnak, és károsak lehetnek az egészségre. A hidratálás nagyon jót tesz a testnedvek képződésének. Kérd meg a párod, hogy fogyasszon minél több folyadékot.

5. Nyugi, síkosítót használni teljesen normális. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a síkosító használata megszakítja a szexet, mások pedig azon aggódnak, hogy vajon a partnerük mit gondol róluk, ha saját magukat kenegetik. Ez teljesen normális dolog, amit nagyon jól beépíthetsz egy huncut éjszaka kellékei közé. Kenegessétek be egymást, ettől totál be lehet gerjedni, ami ugye cseppet sem hátrány egy fülledt éjszakán.

Jó szórakozást!

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.