A pénisz életciklusa

c_400_200_16777215_00_images_001pv01.jpgSzakértők és kutatások szerint a kor előrehaladtával a pénisz mérete, megjelenése változik. E mellett persze a szexuális funkciója is módosul.

Nem titok, hogy a férfi nemi működés csökken a korral. Ahogy a tesztoszteron szintje csökken, úgy nehezedik a pálya. Hosszabb időt vesz igénybe a merevedés megtartása, és az orgazmus eléréséhez szükséges idő hosszabbodik. A kor a sperma mennyiségének markáns csökkenését hozza magával, valamint a minősége is romlik. A merevedési zavar, vagy az impotencia is írható az emelkedő kor számlájára. Tanulmányok azt mutatják, hogy 40 és 70 éves kor között a potens férfiak aránya 60% -ról mintegy 30%-ra esik vissza.

A kor emelkedésével a húgyúti funkciók is változnak. A vizeletsugár idővel gyengül, ahogy a hólyag izmai is. Sok esetben a prosztata megnagyobbodik.  
És ez még nem minden. A legújabb kutatások megerősítik azt, ami az emberek már régóta gyanítottak, és amitől kicsit féltek is. A pénisz önmagában jelentős változásokon megy át, ahogy maga az ember is változik élete során.

Mik ezek a változások?

1. A megjelenés
Két jelentős változás történik a kor előrehaladtával a pénisz megjelenésében. Az egyik az, hogy a makk fokozatosan elveszti lilás színét, ez a romló véráramlás következménye. A másik változás pedig az, hogy a szeméremszőrzet mennyisége lassan csökken. Mivel a tesztoszteron fogy, a pénisz fokozatosan visszatér a pubertás előtti, többnyire szőrtelen állapothoz..

2. A méret
A férfiaknál gyakori a testsúly növekedése a kor előrehaladtával. Mivel zsír halmozódik fel a has alsó részén, optikailag csökken a pénisz mérete, hiszen felette egy zsírpárna „foglal helyet”. Ez esztétikai probléma, ami könnyen orvosolható. A mellett, hogy látszólagosan zsugorodik (ez még visszafordítható), a pénisz mérete ténylegesen is csökkenhet. A redukció - hosszra és vastagságra - általában nem drámai, de észrevehető lehet. Ha egy férfi merev pénisze 30 éves kora körül 15-16 cm hosszú, akkor lehet, hogy 60-70 éves korára csak 13 cm. Mi okozza ezt a zsugorodást? A legkézenfekvőbb ok a zsírok lerakódása (plakkok) a péniszben lévő apró artériák belsejében, ami rontja a vér áramlását. (Ugyanez a folyamat játszódik le a koszorúerekben is, ami szívinfarktushoz vezethet.) E miatt erekció közben is kisebb a pénisz, hiszen a vérellátás nem olyan jó. Mivel a pénisz mérete megváltozik, a herék mérete is csökken. Egy 40 év körüli férfi heréje kb. 3 cm átmérőjű, 60 éves korra már csak 2 cm.

3. A görbület
Ha a kötőszövet egyenetlenül vastagszik meg, a pénisz íveltté válhat. Ez az állapot egy ismert betegség, a Peyronie-betegség. Középkorú férfiaknál fordul elő leggyakrabban. Fájdalmas erekciót okozhat, ennek következtében pedig a közösülés nehézkessé válik.

4. Az érzékenység
Számos tanulmány kimutatta, hogy a pénisz idővel kevésbé érzékeny. E miatt nehéz lehet elérni az erekciót és az orgazmust. 

Öröm az ürömben, hogy ezek a változások többnyire nem okoznak számottevő változást a nemi életben, a kielégülésben. Előfordulhat, hogy észre sem veszi az érintett férfi, csak súlyosabb esetben.

A legfontosabb összetevő a kielégítő szexuális élethez az a képesség, hogy örömöt okozunk a partnerünknek. Ez pedig nem igényel csúcsteljesítményt az ágyban, óriási péniszt pedig pláne nem.

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.