Éjszaka nassolsz? Hibáztasd érte az agyad!

c_400_200_16777215_00_images_01ai01.jpgHa a Trónok harca aktuális évadjának 5. része alatt kedved támad egy gombóc fagyihoz, az teljesen rendben van. Sokszor azonban megeszed az egész dobozzal? Nem vagy egyedül!

Az éjszakai nassolás gyakori eset. Ártalmatlan szokásnak is gondolhatnánk, ám sajnos alattomos súlygyarapodáshoz vezet, ami persze később további egészségügyi problémákat okozhat.

A legújabb kutatások szerint az éjszakai falási rohamokért az agyat lehet okolni. Egyes agyi területek nem „érzik” azt, hogy estére az élelmiszer raktár tele van, így nem küldenek blokkot, amikor felsejlik előttünk a nassolnivalók képe. Amikor viszont megjelennek ezek a képek kiugró aktivitást mutat az agy, így azonnal falni kell.

Hogyan tartsd ellenőrzésed alatt az esti nassolási rohamokat?

Íme néhány tipp:
1. Töltsd fel a raktárakat
Bár lehet, hogy egy zacskó chipsre vagy egy adag fagylaltra vágysz, ezek az élelmiszerek üres kalóriákat tartalmaznak, amelyek nem töltenek fel, így az eredmény az, hogy még többet akarsz majd enni. A megoldás az, hogy eszel egy kis natúr joghurtot gyümölccsel vagy mártogatsz zöldségeket hummuszba. Ezzel meglesz a rost is, amire szükséged van.

2. Szabályozd az adagokat
Szinte lehetetlen kihívás, hogy egy zacskó chipsből csak valamennyit egyél, mikor magából a zacskóból falatozol. Szedj ki egy kis adagot egy tálkába minden alkalommal az adott nassolnivalóból. Fagyit sem a dobozból egyél. Így könnyen megálljt parancsolhatsz, amikor a kis tálkádból elfogyott az ennivaló.

3. Légy tudatos
Gyakran este a TV vagy a számítógép előtt nassolunk. Ha nem vagy tudatos, könnyen kicsúszhat a kezedből az irányítás. Légy tudatában annak, hogy mit, mikor és mennyit eszel. Így könnyebb elkerülni, hogy hirtelen éhes legyél, és valami gyors nassolnivalóhoz fordulj.

4. Állíts le mindent a konyhában
Sokan nem tudnak magukon uralkodni, ha egyszer elindulnak a konyhába. Ha ilyen vagy, lefekvés előtt kapcsolj le minden konyhai gépet, villanyt, hogy ne kelljen semmiért sem odamenned.

5. Igyál sok vizet
A víz sakkban tartja a vélt vagy valós éhségérzetet. Ha túl vagy egy tápláló vacsorán, minden bizonnyal elkerül az éhség, de a sóvárgás valami nassolnivaló után, még előjöhet. Ilyenkor fogyassz el egy pohár vizet, ami eloszlatja majd ezt a kívánást, és távol tart téged a nassolnivalótól. 

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.