Veszélyes és varázslatos

Ön szerint?Veszélyes és varázslatosEcuadortól mintegy ezer kilométerre nyugatra helyezkednek el a Galapagos-szigetek, amit a legtöbben Darwin munkájáról ismernek. A kiindulópontot a tudósnak az adta, hogy rendkívül sokféle, csak itt megtalálható, úgynevezett endemikus állatfaj él itt. Többek között ez volt Vörös János világutazó újabb célpontja.

Ön szerint?Veszélyes és varázslatos

Titkok az amerikai kontinensen

Bővebben: Titkok az amerikai kontinensenA dél- és közép-amerikai ősi civilizációk utáni kutatás a régészet egyik, mindig újabb és újabb felfedezéseket hozó, s egyben legizgalmasabb kalandja. Az új technológiáknak és a legmodernebb tudományágaknak köszönhetően az utóbbi években jelentős fejlemények történtek az amerikai őslakosok életének megismerésében.

Bővebben: Titkok az amerikai kontinensen

Kiállításon debütál a négydimenziós anatómiai atlasz új változata

Bővebben: Kiállításon debütál a négydimenziós anatómiai atlasz új változataA magyar fejlesztésű négydimenziós - változtatható szögből térhatású képet adó - anatómiai atlaszt kiállítják a The World of Health IT (Az Egészségügy Világa IT) elnevezésű nemzetközi rendezvényen.

Bővebben: Kiállításon debütál a négydimenziós anatómiai atlasz új változata

Előbb csökken a férfiak gondolkodó- és emlékező képessége

Bővebben: Előbb csökken a férfiak gondolkodó- és emlékező képességeA kor előrehaladásával a gondolkodó képesség, az emlékezőtehetség, a gyors következtetés szinte mindenkinél csökken, de ha ennél többről van szó, az a gondolkodás romlásának minősül. Egy új vizsgálat szerint ez férfiaknál gyakoribb és korábban jelentkezik, mint a nők csoportjában.

Bővebben: Előbb csökken a férfiak gondolkodó- és emlékező képessége

Egyiptomi piramisok

Bővebben: Egyiptomi piramisokA hatalmas piramisok, évezredek óta fennálló emlékművek, egy hatalmas birodalom uralkodóinak sírjai – a korhoz képest hihetetlen méretű és tudást, technikát igénylő építmények sokakat elgondolkoztattak már.

Bővebben: Egyiptomi piramisok

A visszautasítás valódi fájdalmat okoz

Bővebben: A visszautasítás valódi fájdalmat okozAz agy fizikai fájdalomra reagáló területei átfedésben vannak azokkal, melyek a társas visszautasításra válaszolnak. Amerikai kutatók olyan emberek agyát vizsgálták képalkotó eljárással, akiknek nemrég ért véget kapcsolatuk, a közelmúltban szakítottak.

Bővebben: A visszautasítás valódi fájdalmat okoz

Állatterápiával a depresszió ellen

Bővebben: Állatterápiával a depresszió ellenKi szállna vitába azzal a ténnyel, hogy az állatok pozitív hatással vannak közérzetünkre? Az alternatív gyógyászati kutatások eredményeire alapozva egyre több ember számára körvonalazódik, hogy az állatok igen nagy hatással vannak az egyén közérzetére, különösen, ha a beteg depresszióban szenved.

Bővebben: Állatterápiával a depresszió ellen

10 módszer a memória javítására

Bővebben: 10 módszer a memória javításáraNem számít, milyen IQ-t kaptunk örökségbe, és az sem, hány diplomát szereztünk! Mentális képességeinkre való tekintet nélkül mindig létezik mód, hogyan lehetne rajtuk egy kicsit javítani, és ez a javítás semmi esetre sem jelenti egyetemi tankönyvek fárasztó magolását vagy az összes szabadidőnk kutatóintézetek könyvtáraiban való eltöltését!

Bővebben: 10 módszer a memória javítására

Click here - http://fbetting.co.uk claim betfair bonus

adsense

Az oldalunkon cookiekat használunk, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Neked.
Elfogadom a cookiek használatát az oldalon.